Algemeen
Kan ik de appartementen bezichtigen?

U bent vast erg nieuwsgierig hoe de appartementen er uit komen te zien. Om u alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie met beelden en video zodra deze beschikbaar zijn van dit project. Het gaat hierbij om zogenaamde Artist Impressions, de interpretatie van een digitaal artiest dus. Deze worden gemaakt volgens de richtlijnen van het opleveringsniveau maar zullen ook elementen bevatten zoals wandbehang, meubilair en andere aankleding die u niet in het appartement terugvindt bij de oplevering.

Naast de impressies op de website gaan we er alles aan doen om een kijkmoment te organiseren op de bouw. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om hierover op de hoogte te blijven.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

U hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren.

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

Om een woning te huren kunt u zich alvast hier inschrijven voor de nieuwsbrief. Hierdoor blijft u op de hoogte van de voortgang van de bouw en bent u er als eerste bij zodra de verhuur start!

De verhuur verloopt volledig online. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan de videoinstructie waarin de stappen van het proces worden uitgelegd.

Toetsing en inkomen
Welke huurprijs past bij mijn inkomen?

Om er zeker van te zijn dat u de maandelijkse huur kunt betalen, hebben wij inkomensrichtlijnen opgesteld. Op de pagina over de spelregels kunt u hierover meer lezen. U vindt hier een rekenvoorbeeld, uitleg over het berekenen van uw bruto maandinkomen en de andere voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een huurappartement. Daarnaast kunt u met de huurprijscalculator uw maximale huurbedrag uitrekenen.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

De eerste stap is het matchen. Dit houdt in dat alle ingeschreven kandidaten worden gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de ingevulde voorkeurswoningen en de gestelde inkomensrichtlijnen voor de woningen. Zijn er meerdere geschikte kandidaten voor een woning? Dan wordt er een digitale loting uitgevoerd om te bepalen wie de voorlopige toewijzing ontvangt. Daarna is het belangrijk om alle gevraagde documenten te uploaden in het persoonlijke klantdossier zodat we de ingevulde gegevens kunnen verifiëren. Er volgt dan nog een finale check en een credit check, waarna de woning definitief toegewezen kan worden.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt is dit helaas niet mogelijk. Het is van belang dat de huurder(s) zelf voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van de eventuele partner telt hierbij voor 100% mee.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Kan ik als uitzendkracht een appartement in ZuiderDuinen huren?

Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat u ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een appartement te huren in ZuiderDuinen.

Kan ik als student een huurappartement in ZuiderDuinen huren?

Het is belangrijk dat u als huurder kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van uw medehuurder wordt voor 100% meegeteld. Uw medehuurder mag alleen uw partner zijn, het is dus niet mogelijk om samen met een studiegenoot of vriend te huren. Als u binnen deze regels aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen, zonder garantstellingen van ouders of anderen, kunt u in aanmerking komen voor een appartement.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een appartement te huren, gelden de volgende inkomenseisen:
Bij een netto maandhuurprijs tot en met € 600,- geldt: 4,5 maal de netto maandhuur.
Bij het meerdere boven € 600,- geldt: 3 maal de netto maandhuur = Brutomaandinkomen (het inkomen van een eventuele partner wordt voor 100% meegerekend).

Voorbeeld netto maandhuurprijs € 750,-:
€ 600 x 4,5 = € 2.700,-
€ 150 x 3 = € 450,-
Zo komt u op een bruto benodigd (gemeenschappelijk) maandinkomen van minimaal € 3.150,- (€ 2.700, + € 450,-).

Vakantiegeld, vaste bonus, vaste 13e maand mogen meegerekend worden bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen van gepensioneerde kan verhoogd worden met 30%.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. 10% van het vermogen kan worden meegeteld in het jaarinkomen.

Klik hier om uw maximale huurprijs te berekenen.

Inschrijven
Wanneer hoor ik of ik een appartement toegewezen heb gekregen?

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, worden alle dossiers beoordeeld. U ontvangt van ons nader bericht per e-mail of de woning voorlopig aan u is toegewezen. Mochten na deze eerste inschrijving nog appartementen beschikbaar zijn, geldt vervolgens de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

De verhuur is nog niet gestart. Daarom is het online inschrijfformulier nog niet beschikbaar. Wilt u op de hoogte blijven over de start van de verhuur? Schrijf u dan in via deze website voor de nieuwsbrief.

Zodra de verhuur is gestart, kunt u het het online inschrijfformulier invullen. Dan sturen wij u een link naar uw persoonlijke klantdossier. Binnen deze digitale verhuuromgeving neemt u vervolgens een aantal stappen om in aanmerking te komen voor een appartement. Lees ze hieronder, of bekijk onze video instructie over online verhuur.

  1. 1. Log in op uw persoonlijke klantdossier met de inloggegevens die u ontvangt.
  2. Zorg ervoor dat alle gegevens compleet en naar waarheid zijn ingevuld. Op een later moment worden alle gegevens gecontroleerd aan de hand van documenten die u hiervoor aan dient te leveren.
  3. 2. Controleer al uw gegevens en vul ze indien nodig aan. U kunt ook uw woningvoorkeur nog aanpassen mochten er veranderingen zijn in uw wensen.
  4. Bent u een van de gelukkigen met een voorlopige toewijzing? Dan komt er in uw klantdossier de mogelijkheid om uw documenten te uploaden. Welke documenten dat zijn en aan welke voorwaarden deze moeten voldoen, vindt u hier terug.
Welke stukken dien ik aan te leveren?

Lees alles over de documenten die gevraagd worden en aan welke voorwaarden zij moeten voldoen op deze pagina.

Huren
Is het toegestaan om huisdieren te houden?

Uw trouwe viervoeter of gezellige kat neemt u natuurlijk graag mee naar uw nieuwe woning. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat uw huisdier niet overmatig blaft of miauwt, niet ontsnapt uit de woning en geen schade veroorzaakt aan het appartement.

Wat is de minimale huurtermijn?

U huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand.

Zit er een parkeerplaats bij het appartement?

Ja, bij de woning is een parkeerplaats inbegrepen in de afgesloten en overdekte parkeergarage.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, u betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. U ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Naast de servicekosten dient u zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dient u zelf af te sluiten.

Opleveringsniveau/oplevering
Wat zijn de gevolgen van de maatregelen omtrent COVID-19 voor de opleverdatum?

Op de bouw wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor de opleverdatum van Zuiderduinen, momenteel lijkt de impact minimaal. Via onze website, nieuwsbrief en Facebookpagina houden we je op de hoogte over eventuele wijzigingen in de verwachte opleverdatum. 

Is er een aparte berging bij het appartement?

Ja, alle woningen hebben een berging in de woning én een separate berging in de kelder. Ook beschikt het appartementencomplex ZuiderDuinen over een gemeenschappelijke fietsenstalling.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden wit en behangklaar opgeleverd. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk. De plafondhoogte is minimaal 2.60 meter.

Kan ik zelf een keuken en/of badkamer uitkiezen?

De woningen worden voorzien van een volledig uitgeruste keuken en een comfortabele badkamer. Het is niet mogelijk om zelf een keuken en badkamer te kiezen. Maar doordat wij werken met een neutrale en moderne afwerking, zoals tegels, sanitair en inbouwapparatuur, ontstaat er een ruimte die u in een handomdraai aan uw eigen stijl aanpast.

In ZuiderDuinen kookt u in een complete keuken in de kleur hoogglans wit met een zwart kwartscomposiet aanrechtblad. De keukens zijn voorzien van een oven en een magnetron, koel-vriescombinatie, gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser.
De comfortabele badkamer is voorzien van een wastafel met spiegel, handdoekenradiator en een toilet. De appartementen worden opgeleverd met een douche met glazen douchedeur. De vloer is voorzien van antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond met witte wandtegels betegeld.

Wanneer zijn de appartementen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

De verwachte oplevering is Q1 2021. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie appartementen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kunt u denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wilt u graag weten wanneer de eerste paal wordt geslagen, het tijd is voor pannenbier en of de datum van start verhuur bekend is? Blijf dan op de hoogte via onze Facebookpagina en schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Dan mist u nooit meer een mijlpaal en bent u er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.