ZuiderDuinen, ideaal gelegen

ZuiderDuinen dankt haar naam aan de prachtige locatie langs de duinrand van Kijkduin. De drie appartementencomplexen worden gebouwd aan de Wijndealerweg. De appartementen in het complex dat het dichtst bij de Ockenburgweg komt te staan, worden verhuurd. De gezellige badplaats Kijkduin is binnen een paar minuten fietsen bereikbaar, in Den Haag bent u in een kwartier met de auto of het openbaar vervoer.

 

Alle voorzieningen in de buurt

In de directe omgeving van ZuiderDuinen kunt u volop genieten van de natuur, maar ook dagelijkse voorzieningen zijn binnen handbereik. Winkelcentrum Waldeck bevindt zich op 8 minuten lopen van uw appartement. Hier vindt u dagelijkse voorzieningen als de Jumbo en de Lidl, maar ook beschikt dit veelzijdige winkelcentrum over een Action, Etos, slagerij en bakkerij. Met het strand van Kijkduin binnen handbereik kunt u genieten van het strand of terecht bij een van de gezellige horecagelegenheden.

Blijft u graag in beweging? Ook dan woont u in ZuiderDuinen op de ideale plek. Appartementencomplex ZuiderDuinen grenst namelijk aan park Ockenburgh. In dit park heeft u uiteraard de ruimte en omgeving om een rondje hard te lopen. Daarnaast beschikt het park over meerdere sportverenigingen, zoals een voetbal- of softbalvereniging.

Locatie en bereikbaarheid
ZuiderDuinen is makkelijk bereikbaar met de auto, fiets én openbaar vervoer. Parkeren is mogelijk in de ondergelegen parkeergarage. Aan de Ockenburghstraat stopt bus 26 met een directe verbinding naar drie treinstations in Den Haag. Bovendien stapt u binnen 5 minuten lopen op tram 3 met een directe verbinding naar het centrum van Den Haag.

Hotspots

Wonen in ZuiderDuinen is perfect voor liefhebbers van strandwandelingen, fietstochten en dagjes uit. Wat is er allemaal te doen in de omgeving? Wij kozen alvast een selectie verrassende hotspots voor u uit!

Strandjutten met Ome Jan
Bekijk bizarre vondsten, leer knopen of ga met een metaaldetector op jacht naar een schat. Dat kan allemaal bij de jutterskeet van Ome Jan. De keet is op loopafstand van de gratis parkeerplaats vlakbij de strandgang achter Hotel Atlantic.

Dagje Den Haag
Den Haag, mooie stad achter de duinen… deze stad wordt niet voor niks bezongen! Met de meeste bezienswaardigheden per vierkante meter van Nederland hoeft u zich geen moment te vervelen. Beroemde toeristische trekpleisters zijn natuurlijk Madurodam, het Binnenhof en Paleis Noordeinde. Maar ook voor gewoon een lekker hapje en drankje of een dagje winkelen zit u in Den Haag goed.

Landgoed Ockenburg
Op dit prachtige landgoed kunt u heerlijk wandelen of fietsen. Een mooie plek voor een picknick dus! Voor de sportieve avonturier: ook te paard is het mogelijk om van dit bosachtige park te genieten. Eeuwenlang was dit landgoed alleen voor de adel te bezichtigen. Maar nu kan iedereen de verschillende modegrillen in tuinaanleg en het landhuis bewonderen. Het landgoed is onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen, een gebied van zo’n 200 vierkante meter.

Zuiderstrand
Het Zuiderstrand bij Kijkduin staat ook wel bekend als het stille strand. Dat betekent dat u hier heerlijk tot rust kunt komen zonder de massale bezoekersaantallen die u bij Scheveningen treft. De strandpaviljoens ontvangen u met open armen om te genieten van heerlijke gerechten met vrij uitzicht op de ondergaande zon.

Meer en Bos
Landgoed Meer en Bos is klein, maar fijn. Het is een restant van een landgoed uit de 17e eeuw, waar het heerlijk wandelen is. Hier zijn verschillende tuinstijlen samengekomen, waaronder strakke barokke lijnen en juist slingerende paadjes uit romantische Engelse tuinen. Binnen het landgoed valt ook het visrijke Segmeertje. Dit gebied is de thuishaven van de Haagse Vogelbescherming. Vogelopvang De Wulp verzorgt vogels, vleermuizen, eekhoorns en andere dieren die in het wild leven. Ook een leuk idee: dit gebied samen met een gids van het IVN verkennen. Het IVN organiseert regelmatig excursies in dit gebied waarbij u samen op zoek gaat naar bijzondere planten, boomsoorten en dieren.